X

3 keer 3 weken stage

maandag, 5 juni, 2017 tot vrijdag, 23 juni, 2017

Tijdens hun opleiding krijgen de leerlingen van 7 Administratie Vrije Beroepen drie keer de kans om de werksfeer op te snuiven.

Ze gaan op stage bij een advocaat, een notaris en een gerechtsdeurwaarder. Volgende twee berichten werden door Sabri Bouchrika en Ruben De Block van 7AVB geschreven naar aanleiding van hun stage bij een notaris.

"De stageperiodes in de Se-n-Se-richting Administratie vrije beroepen zijn zeer leerrijk geweest en zullen in het latere leven ook nog bruikbaar zijn. Je leert de beroepen op een grondige manier kennen (zowel goede als slechte kanten). Zo kan je tegen het eind van het schooljaar zelf een mening vormen van welke juridische tak het best bij jou past. Door mee te draaien op de werkvloer van een advocatenkantoor, notariskantoor en bij een gerechtsdeurwaarder heb je op 1 jaar eigenlijk al een ruim aanbod gekregen. De werkervaring is natuurlijk ook een mooi extraatje voor op je CV. Ik kan dit alleen maar aan iedereen aanraden dat interesse heeft in een administratieve job."

"De 3 weken lange stageperiode op het notariaat was voor mij als leerling van de richting AVB zeer interessant. De theorie die je ziet tijdens de lessen omzetten in praktijk is een ideale voorbereiding voor het zoeken naar werk op het einde van dit schooljaar. De ervaring die je opdoet in een echt kantoor is onbetaalbaar. Deze stage gaf mij ook de kans om mijn CV wat aan te vullen, zo staan specifieke programma’s gelinkt aan het notariaat zeker niet verkeerd wanneer je een job zoekt in de juridische sector. Ervaring op de werkvloer is altijd zeer handig, zo weet men dat je kennis hebt van de werking van een kantoor. Kortom, de stages in de richting AVB zijn erg aangename, maar vooral leerrijke ervaringen."

IMG_3168_0.jpg