X

Curso en Malaga

maandag, 26 februari, 2018

Zaterdag 24 februari vertrokken de leerlingen van 7 Toerisme & recreatie voor hun eerste buitenlandse avontuur naar Spanje.

Vanuit Antwerpen vlogen we met Tuifly naar het zonnige Malaga om vervolgens met een shuttlebus naar het hotel Sol Principe in Torremolinos te rijden, de plaats waar we twee weken een animatorcursus gaan volgen. Een uurtje later kregen we het gezelschap van onze collega’s van het Sint-Jozefinstituut in Brugge. De leerlingen van beide scholen mixten zich spontaan zodat er al snel een leuke sfeer in de lucht hing.

Aangezien de lessen pas maandag van start gingen, hadden we nog de kans om even te genieten van het mooie weer en de prachtige omgeving. Zo hebben we zondag een bezoek gebracht aan Malaga, voor veel toeristen slechts de luchthaven waar ze aankomen om dan meteen naar hun badplaats aan de costa te vertrekken maar voor ons een ontdekking! Een mooie haven en wandelpromenade, oude forten, Romeinse opgravingen, lekkere tapas,… Een echte aanrader!

Maandag 26 februari was het dan zo ver, de eerste dag van de curso… Hier hebben we maanden naar uitgekeken en dan is het daar plots… Een lichte vorm van zenuwachtigheid was dus wel op te merken… Het managementteam van het hotel en de lesgevers stelden zich een voor een voor en dan was het al snel de beurt aan de groep om zich kort voor te stellen. Daarna gingen we naar buiten voor enkele kennismakingsspelen om van de groep een echt team te maken. Wat volgde was een aaneenschakeling van dans, Spaanse les, spinnig, minidisco, knutselen,…  We krijgen hier echt niet de kans om ons te vervelen en kijken al uit naar de Mamma Mia show die we volgende week opvoeren voor de gasten van het hotel en waarvoor we nu elke dag dansles krijgen… Benieuwd wat dat gaat worden!