X

Gsm-inzamelactie

maandag, 30 januari, 2017 tot vrijdag, 10 februari, 2017

Breng je oude gsm binnen!

Gsm's en smartphones, kan je ze nog wegdenken uit ons dagelijks leven? Jaarlijks rollen er wereldwijd meer dan 1,8 miljard mobiele telefoons over de toonbank. Als je weet dat de gemiddelde gebruiksduur van een toestel slechts anderhalf jaar bedraagt, dan kan je bezwaarlijk over een duurzaam consumptiepatroon spreken. 

Om te weten hoe we daar iets aan kunnen veranderen, neem je best eerst de levenscyclus van een gsm eens onder de loep. We zijn wereldwijd met 6 miljard gsm-gebruikers. Maar weten we wel waar dat toestel vandaan komt, welke materialen erin zitten, hoe het gemaakt wordt en wat er achteraf mee gebeurt? Kortom, hoe ziet die levenscyclus er op dit moment uit en wat is er nodig om te evolueren naar een meer duurzaam model? 

We willen graag samen met jullie vermijden dat oude toestellen ergens in een lade blijven liggen, of erger, in de gewone vuilbak belanden. 

Onze school steunt deze actie van GoodPlanet Belgium van 30/01 tot 10/02. Wie zijn steentje wil bijdragen: breng je oude gsm mee en deponeer hem in de doos van GoodPlanet, terug te vinden aan het secretariaat.