X

Marieke is jong ...

donderdag, 21 februari, 2019 tot zaterdag, 23 februari, 2019

... en het leven is hard. In haar donkerste dagen twijfelt ze aan alles. De Duivel ziet het, ligt op de loer, ruikt zijn kans, en slaat toe. Haar ziel behoort hem nu toe…

Onze democratie is jong, en het leven is hard. In onze donkerste dagen twijfelen we aan alles. De Duivel ziet het, en ligt op de loer. Geven wij hem zijn kans?

Je hoeft niet gelovig te zijn om de duivel te zien. Zet gewoon vijf minuten je TV aan. De mensheid kan dom zijn, en wreed, en egoïstisch. Al dat kwade, dat lelijke, geven wij graag een naam: duivel, demon, djinn. Makkelijk. Dan ligt het niet aan ons.

Ons Marieke uit de musical komt ten val. Zij valt voor haar demon, duivel, djinn. De vraag is dan: kan een gevallen vrouw weer opstaan, of is zij voor altijd verloren?

Wie bovenstaande leest, denkt waarschijnlijk aan een dramatische, tragische musical. Dat is het op één vlak ook. Je mag er gerust een boodschap in lezen. De lelijkheid van het Kwaad wordt ook  brutaal getoond, in zijn platste racisme bijvoorbeeld.

Maar er is ook de lichtheid van de jeugd, de kriebels van de liefde, en de dwaasheid van de domste duivels die voor komisch vertier zorgen. We zoeken zelfs bewust die grens op: tot hoever is iets grappig, en wanneer wordt een glimlach een grimlach?

Tientallen acteurs, zangers, dansers en muzikanten staan klaar om u een wervelend en duivels muzikaal spektakel te brengen, dat waarschijnlijk langer dan u verwacht aan u blijft kleven wanneer u de zaal verlaat. En dat is voor één keer ook de bedoeling. Tot binnenkort!

AfficheLiggendXS.jpg