X

Project Mediaweek van 5CoM wordt door Cultuurkuur geprezen

vrijdag, 27 april, 2018

'Een mediakamp', zo omschrijft leerkracht Communicatie & media Pascale Casters de journalistieke week die ze voor haar 25 leerlingen op poten zette.

De richting Communicatie & media is de nieuwe invulling van het oude Onthaal & PR, en dat vroeg om een nieuw project, dat door de leerkracht van het clustervak Communicatie & media en Nederlands werd opgezet.

'Vroeger organiseerden we een creatieve week om de leerlingen eens uit het klaslokaal te halen, dit jaar kozen we ervoor om hen een week lang aan een online magazine te laten werken. Ze hielden een brainstorm en kwamen op het thema 'mentale gezondheid bij jongeren' uit. Die brainstorm was op zich erg belangrijk, omdat ze zo leerden om hun eigen mening te uiten. We splitsten hen op in vier deelredacties die elk een facet van de problematiek belichtten, en zo gingen ze aan het werk. Ze deden zelf het opzoekwerk, en vervolgens de redactionele kant van de zaak.'

Eén week lang vormden 25 leerlingen uit het vijfde jaar Communicatie & media van de school Sint-Lodewijk in Antwerpen onder leiding van StampMedia een echte redactie. Tijdens dit mediakamp leerden ze fotograferen, artikels schrijven, en uiteindelijk artikels plaatsen op een website en promoten via sociale media. Daarna konden ze zelf aan de slag gaan als reporter op hun zelfgevormde redacties.

Een overzicht:
http://www.cultuurkuur.be/project/media-in-de-praktijk