X

Tuinieren ten top

vrijdag, 28 april, 2017

In het kader van het project duurzaamheid brachten de leerlingen van 6 Onthaal & pr B een bezoek aan 't Dak van het PAKT, een rooftop farm in het midden van onze metropool.

De Verenigde Naties beogen tegen 2030 maar liefst 17 milleniumdoelstellingen, waaronder 'duurzame steden' en 'verantwoorde productie en consumptie'. Daarom trokken we naar het PAKT, een smeltkroes van creatieve bedrijven, activiteiten en stadslandbouw net naast het Groene Kwartier. We kregen er in primeur de daktuin van bijna 1.800 vierkante meter met 200 m2 serres te zien. Hierop is 150 m2 voor hooi- en strobalenteelt voorzien, worden 30 fruitbomen aangepland, zullen 6 kippen rondlopen en komen er kweekbassins voor 360 vissen.

In de gerenoveerde pakhuizen van de oude industriële site komt er ruimte voor creatief en duurzaam ondernemend Antwerpen: bedrijven, ateliers, belevenissen, co-working, ... Een ecosysteem waarin het hele jaar door workshops en lezingen over teelttechniek en over culinaire topics georganiseerd worden. Wie wil, kan in de keukens een DAKschotel met lokaal geteelde producten samenstellen en serveren aan vrienden, buren of collega’s.